Over ons

Welkom bij Gym Haarlem, dé sportschool die toegankelijk en laagdrempelig is voor iedereen! Onze oprichter Ridouan el Assrouti, voormalig Nederlands kampioen Muay Thai boksen, heeft na 20 jaar vechten zijn passie voor deze sport omgezet in het lesgeven aan een vaste groep enthousiaste recreanten. Dit was het begin van Gym Haarlem!

Wat begon als een kleine groep recreanten met veel motivatie en gedrevenheid, groeide al snel uit tot een groep die meer wilde dan alleen trainen. Deelname aan diverse Thai- en Kickboksgala’s werd een logisch gevolg van de progressie die werd geboekt.

In de jaren die volgden, zag Gym Haarlem steeds meer succes. Het doel om goede wedstrijdvechters op te leiden en indrukwekkende partijen neer te zetten, begon vruchten af te werpen. Het aantal wedstrijdvechters groeide en het niveau steeg gestaag. Daarnaast trokken de populariteit van de sport en de bijbehorende trainingen steeds meer recreanten aan. Het ledenaantal groeide en de groepen werden groter, met elk lid dat zijn eigen motivatie en redenen had om bij Gym Haarlem te komen trainen.

In 2008 bereikte Gym Haarlem een mijlpaal. Van een kleine sportschool met een vaste groep recreanten en wedstrijdvechters groeiden we uit tot een middelgrote sportschool met meer dan 100 leden. We bezochten steeds meer gala’s en wisten het publiek te voorzien van hoogstaande partijen. Onze toegankelijkheid, laagdrempeligheid en kwaliteit nodigden steeds meer recreanten uit om een kijkje te nemen bij Gym Haarlem.

Het jaar 2009 stond in het teken van groei en uitbreiding. Het vinden van een geschikte ruimte in Haarlem was een uitdaging, maar in augustus 2009 was het eindelijk zover. Met een grotere locatie en betere faciliteiten nam Gym Haarlem zijn intrek aan de Balistraat in Haarlem. Dit was ook het jaar waarin we internationaal succes boekten in Spanje en Leeds (Engeland).

Onze groei zette zich voort in 2010, met vele nieuwe leden die we mochten verwelkomen. Zowel de wedstrijdgroep als de recreantengroepen bleven groeien. Daarnaast organiseerden we in 2010 het evenement ‘Haarlem Fight Night’, dat positieve aandacht kreeg van de lokale en regionale pers en een groot succes bleek te zijn.

Een jaar na de verbouwing stond alweer de tweede uitbreiding op de planning. Onze groeiende ledenaantal vereiste extra ruimte, en een deel van de fitness werd bijgevoegd bij de dojo. Hierdoor konden we nog meer boks-, kickboks- en andere sportliefhebbers onderbrengen.

In 2011 vond ook Haarlem Fight Night II plaats, met nog meer spektakel dan het jaar ervoor. Het was een groot succes en we ontvingen veel complimenten dankzij de bijdrage van onze sponsors en vrijwilligers.

2012 was wederom een jaar vol ontwikkeling voor Gym Haarlem. Vanwege het grote aantal leden dat meedeed aan de zaktraining, hebben we de capaciteit van onze bokszakken uitgebreid. Het is drukker dan ooit en steeds meer leden ervaren de juiste sportbeleving die onze trainers bij Gym Haarlem creëren.

Ondertussen blijven we internationaal groeien en krijgen we meerdere aanbiedingen om in het buitenland te vechten. Met meer dan 35 wedstrijdvechters van hoog niveau zijn we trots op onze prestaties. Ook zijn we actief bezig om Gym Haarlem verder op de kaart te zetten, met vechters die internationaal de eer van onze sportschool verdedigen.

Kom dus eens langs en ervaar zelf de ongedwongen sfeer en hoogwaardige trainingen bij Gym Haarlem! Wij heten je van harte welkom.