Over ons

Van verleden naar heden
 
“Ons doel; een toegankelijke en laagdrempelige sportschool te zijn!”
 
Ridouan el Assrouti</strong>, de Nederlands kampioen van 1998 en 1999 in het Muay Thai boksen en tevens winnaar van de Continental Cup in 2000, start na 20 jaar vechten met het lesgeven van Kick- en Muay Thaiboksen aan eenvaste groep recreanten. Dit is het begin van Gym Haarlem!
 
Het gevolg
Het ging hier om een vaste groep recreanten met een hoge vorm van gedrevenheid en motivatie. Door de progressie die werd geboekt wilde de groep meer dan alleen trainen. Deelname aan diverse Thai- en Kickboksgala’s was een logisch  gevolg
 
2006
2006 was een top jaar voor alle vechters van Gym Haarlem dat werd afgesloten met enkel winst partijen. De groep die begon met een handvol vechters is uitgegroeid tot bijna 10 wedstrijdvechters.
 
2007
In 2007 werd de lijn doorgezet. Het doel om goede wedstrijdvechters op te leiden en goede partijen neer te zetten begon vruchten af te werpen. De groep wedstrijdvechters groeide en het niveau steeg stapsgewijs.De populariteit voor de sport en de bijhorende trainingen trokken steeds meer recreanten. Het ledenaantal steeg en de groepen werden groter. Ieder lid kwam met zijn eigen motivatie en zijn eigen reden.
 
2008
Inmiddels zitten we in het jaar 2008 en zit de sportschool nog steeds in de lift. Van een kleine sportschool met een vaste groep recreanten en wedstrijdvechters is de sportschool uitgegroeid tot een middelgrote sportschool met meer dan 100 leden. Steeds meer gala’s worden er bezocht en Gym Haarlem weet het publiek steeds meer van hoogstaande partijen te voorzien. De toegankelijkheid, laagdrempeligheid en kwaliteit nodigt steeds meer recreanten uit een kijkje te nemen bij Gym Haarlem.
 
2009
2009 was het jaar van de overbrugging. Gym Haarlem nam in omvang toe en een uitbreiding was onvermijdelijk. Een geschikte ruimte vinden in Haarlem is makkelijker gezegd dan gedaan. In augustus 2009 was het zover! Vele handen hebben bijgedragen om de ruimte gebruiksklaar te maken.
 
Vol tevredenheid en voorzien van een grotere ruimte en betere faciliteiten nam Gym Haarlem in augustus 2009 zijn  intreden op de nieuwe locatie aan de Balistraat in Haarlem. 2009 was ook het jaar van de eerste internationale succes.In Spanje en Leeds (Eng) wist Gym Haarlem goede resultaten te realiseren.
 
2010
2010 nam de omvang van Gym Haarlem nog steeds toe. Vele nieuwe leden hebben we mogen ontvangen. Zowel de wedstrijdgroep als recreantengroepen bleven groeien.
 
2010 was ook het jaar van ‘Haarlem Fight Night‘.Het haarlemse kickboks evenement georganiseerd door Ridouan el Assrouti. Het eerste gala ontving positieve aandacht van lokale en regionale pers en bleek een groots succes.
 
2011
Een jaar na de verbouwing is de tweede uitbreiding al weer op komst. De aanhoudende groei heeft er toe geleid dat een gedeelte van de fitness wordt bijgevoegd bij de dojo. Hierdoor wordt het mogelijk nog meer boks, kickboks en overige sportliefhebbers onder te brengen.
 
Ook heeft op 20 februari 2011 Haarlem Fight Night II plaatsgevonden met nog meer spektakel dan in 2010. De avond was een groot succes!
 
2012
Het is al weer 2012  en er is een hoop gebeurd bij Gym Haarlem. Door het groot aantal leden die mee doen met de zaktraining hebben we de capaciteit van het aantal zakken uitgebreid. Het is drukker dan ooit. Steeds meer leden 
ervaren de juiste sport beleving die gecreëerd word door de trainers van Gym Haarlem.
 
Haarlem Fight Night III was weer  een groot succes. Mede door de bijdrage van sponsors en de vele vrijwilligers. Hierdoor konden we er een groot feest van maken en we hebben een hoop complimenten mogen ontvangen. 
 
Met meer dan 35 wedstrijd vechters met het juiste niveau zijn we zeker op de goede weg en daar zijn we toch wel een beetje trots op. Ook gaan we steeds meer internationaal aan de weg timmeren. Lorena Klijn heeft in december gevochten in Suriname. In april is onze trainer Ridouan samen met Kevin Hessling en Lorena Klijn naar Dubai geweest om daar de eer van Gym Haarlem te verdedigen.
 
Ook hebben we ondertussen meerdere aanbiedingen om te vechten in het buitenland. We gaan door op de ingeslagen weg!
 
“Kom dus een keer langs en ervaar zelf de ongedwongen sfeer en trainingen bij Gym Haarlem!”